Ruletin kertoimet ja voittomahdollisuudet

Jaa

Roulette online on siitä mielenkiintoinen peli, että periaatteessa voittomahdollisuudet voidaan laskea jo ennen pelaamista. Onnetar voi kuitenkin puuttua peliin, sillä vaikka voittomahdollisuuksien prosentti tiedetäänkin, se toimii lähinnä pidemmän ajan peleissä. Voi esimerkiksi olla, että häviöitä hyvinkin tulee 10 putkeen. Se on epätodennäköistä, mutta mahdollista.

Rouleten kertoimet taas pysyvät samoina, sillä ne riippuvat pelaajan tekemästä vetotyypistä. Kun pelaaja voittaa, voittosumma kerrotaan kertoimen mukaisesti. Lyhyesti sanottuna siis, mitä korkeammat kertoimet, sitä suurempi voitto. Voittomahdollisuudet ja kertoimet kuitenkin kulkevat eri suuntaan; kun voittomahdollisuus kasvaa, kertoin pienenee ja päinvastoin.

Alta voit katsoa erilaisten panostusten kertoimet sekä voittomahdollisuudet.

Rouleten kertoimet

Nettiruletin kertoimet riippuvat pitkälti siitä, kuinka suuret voittomahdollisuudet ovat. Otetaan esimerkiksi eurooppalainen roulette. Maksimiprosentti voittamiseen on 48,6% ja tällöin kertoimet ovat 1:1. Jos taas veikataan yhtä tiettyä numeroa, voittomahdollisuudet ovat 2,7%, jolloin kertoimetkin ovat 35:1. Pelaaja siis voittaa euron panoksella 35 euroa panos mukaanlukien.

Tässä eri panostyyppien kertoimet

Panos                                  Kertoin

Pariton/Pariton                 1:1

Musta/Punainen               1:1

Numerot 1-18                   1:1

Numerot 19-36                 1:1

Numerot 1-12                   2:1

Numerot 13-24                 2:1

Numerot 25-36                 2:1

Sarakkeet                           2:1

6 numeron yhdistelmä    5:1

4 numeron yhdistelmä    8:1

3 numeron yhdistelmä    11:1

2 numeron yhdistelmä    17:1

Yksittäinen numero         35:1

 

Rouleten voittomahdollisuudet

Mahdollisuutta voittaa online rouletessa kuvataan prosentein. Kyseessä on tulosvaihtoehtoihin perustuva laskelma ja prosentti kertoo kyseisen tuloksen mahdollisuuden. Prosentti ei kuitenkaan kerro tarkkaa tietoa esimerkiksi siitä, mikä pelikierroksen tulos, sillä sitä on mahdotonta ennustaa. Tärkeintä on tietää, että mahdollisuus yleensä on!

Voiton todennäköisyyttä laskiessa on otettava huomioon myös talon etu. Periaatteessa siis pelaajalla ei ikinä ole 50-50 mahdollisuutta voittaa. Amerikkalaisessa rouletessa voiton mahdollisuus on vielä pienempi kuin eurooppalaisessa, mikä on vaikuttanut jenkkiversion suosion laskuun etenkin Suomessa.

Ei varmaankaan ole yllätys, että mitä suuremmat voittomahdollisuudet, sitä pienempi voitto on. Tämä nähtiin jo kertoimia katsoessa. Jos siis jahtaat suuria voittoja rouletessa, et voi katsoa liikaa voittoprosentteja. Ison summan kerääminen suurten voittoprosenttien panoksilla nimittäin vie aikaa.

Panos                               Voittomahdollisuudet

Pariton/Pariton                 48,60%

Musta/Punainen               48,60%

Numerot 1-18                    48,60%

Numerot 19-36                 48,60%

Numerot 1-12                    32,40%

Numerot 13-24                 32,40%

Numerot 25-36                 32,40%

Sarakkeet                           32,40%

6 numeron yhdistelmä    16,20%

4 numeron yhdistelmä    10,80%

3 numeron yhdistelmä    8,10%

2 numeron yhdistelmä    5,40%

Yksittäinen numero         2,70%

Voittoprosentit kertovat hieman tulosmahdollisuuksista, mutta eivät koko totuutta. Voiton mahdollisuuksia voi yrittää parantaa erilaisilla strategioilla, mutta yksi asia on varmaa; 100% varmaa voittoa ei ole. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivätkö muutamat onnistumisprosentit voisi viedä pelaajaa megavoittojen äärelle. Siksi roulette online kerää pelaajia vuodesta toiseen, sillä ikinä ei tiedä, milloin ruletti suosii rohkeaa!