Roulette-versiot

Jaa

Vaikka roulette keksittiinkin Ranskassa, on se suosittu rahapeli Amerikassakin. Itse asiassa suosio kasvoi niin paljon, että amerikkalaiset kehittivät siitä oman versionsa. Online roulette toimii aivan samoin ja siitäkin on saatavilla vähintäänkin kaksi eri versiota; eurooppalainen roulette (joka tunnetaan joskus nimellä ranskalainen roulette) ja amerikkalainen roulette. Lisäksi pelivalmistajat muokkaavat näitäkin pelimuotoja lisäten esimerkiksi ekstra-bonuksia tai muita palkintoja pelaajille. Tässä esiteltynä yleisimmät netissä pelattavat ruletit:

Eurooppalainen roulette

Eurooppalainen roulette on yleisin Suomessa pelattava roulette-peli. Sen säännöt ovat ne tavalliset, eli pelaaja valitsee haluamansa veikkaustyylin ja asettaa panokset roulette-laudalle. Eurooppalaisessa rouletessa on valinnanvaraa 0-36 välillä. Numerot 1-36 ovat joko punaisia tai mustia, mutta 0 on vihreä. Tämä sen takia, että näin oikeaa väriä veikkaamalla mahdollisuudet ovat alle 50% ja talolla on suurempi mahdollisuus tehdä tuottoa.

Sekä eurooppalaisessa että amerikkalaisessa on monia eri vaihtoehtoja veikkauksen tekemiseen. Voit yrittää esimerkiksi arvata tietyn numeron, numeron värin, pariton/parillinen. Jos osut oikeaan, voitat rahaa asettamasi panoksen mukaan.

Ranskalainen roulette on hyvin paljon samantyylinen kuin eurooppalainen ruletti. Siinä vain on muutamia erikoissääntöjä, jotka voit lukea sivuiltamme.

Amerikkalainen online roulette

Amerikkalainen roulette ei säännöiltään poikkea juurikaan eurooppalaisesta versiosta. Suurin ero on se, että amerikkalaisessa roulette-pöydässä on tavallisesti kaksi vihreää numeroa, 0 ja 00. Talolla on siis suurempi mahdollisuus voittaa ja pelaajan voittomahdollisuudet ovat pienemmät. Toisinaan amerikkalaiset online roulette -pelit yrittävät kompensoida tätä paremmilla voittosummilla. Moni kuitenkin suosii eurooppalaista versiota nimenomaan tämän takia. Tottahan se on, paras valinta on peli, jossa voittaa eniten!

Toinen nollaruutu lisättiin roulette-pöytään kun kasinot halusivat tehdä enemmän voittoa. Kyseistä roulette systeemiä käytetään lähinnä Yhdysvalloissa, eikä siihen suomalaisilla pelisivustoilla juurikaan törmää. Jos on aloittanut amerikkalaisella rouletteilla, siihen on saattanut kuitenkin tottua ja eurooppalainen online roulette saattaa tuntua oudolta ainakin ensi kertaa pelatessa.

Roulette online jättipotti-palkinnoilla

Teknologian kehittymisen myötä on ollut mahdollista luoda entistäkin houkuttelevampia roulette-vaihtoehtoja. Yksi suosituimmista tämän hetken online rouleteista on jättipottiruletti eli jackpot roulette. Jackpot roulette onlinen säännöt ovat muuten aivan samat kuin amerikkalaisessa tai eurooppalaisessa pelissä. Ero on vain palkintosumman koossa.

Progressiivisesti kasvava jackpot voi kohota huimiin summiin ja jos voitto rapsahtaa kohdalle, voi rahahuolille heittää hyvästit. Progressiivinen kasvu tarkoittaa sitä, että saman valmistajan peli on pelattavissa useilla eri sivustoilla ja kaikkien eri pelaajien panokset kasvattavat voittosummaa. Jättipotti kasvaa joka rouleten pyöräytyksellä aina siihen asti kunnes joku korjaa potin. Kymppitonnien voitto voi osua kohdalle jo ensimmäisellä kerralla, vaikka ei olisi aikaisemmin roulettepöytään koskenutkaan!

Live roulette online

Live rouletten pelaaminen voi olla viihdyttävämpää, sillä oikean jakajan lisäksi voi pelata muiden pelaajien kanssa. Useimmiten live-peliksi valitaan eurooppalaisen rouleten sääntöjä mukaileva versio, eli pelataan yhdellä nollalla. Klikkailun sijaan live rouletessa kommunikoidaan jakajan kanssa, joka lopuksi pyöräyttää rouleten käyntiin. Pelaajan tiedot aina pelihistoriaa myöten näkyvät ruudulla ja yleensä pelin aikanakin voi tarkistaa omia tietojaan. Joskus myös useammassa pelipöydässä pelaaminen on mahdollista.

Voittomahdollisuudet live rouletessa ovat aivan samat kuin tavallisessa nettiruletisssa, joten live-pelien suosiminen on lähinnä makuasia. Live roulette saattaa toimia hitaamminkin kuin tavallinen nettiruletti, kun jakajan siirtoja tai muiden pelaajien vuoroja täytyy odottaa. Se tarjoaa kuitenkin hyvää vaihtelua.